פירוק חברה עורך דין

אודות פירוק חברה בע”מ

משרד עו”ד גיל אפרתי ושות’ מתמחה בשורה ארוכה של היבטים בדיני חברות, ובהם גם תהליך פירוק חברה מרצון ושלא מרצון. מלבד בקיאות מעמיקה בפן המשפטי, עורך הדין אפרתי מציג ניסיון רב בעולם העסקי המקנה ללקוחותינו יתרון משמעותי. אין ספק שמדובר בתחום מורכב ועדין, המחייב את משרדנו מחד לייצג את החברות במסגרת הליכי חדלות פירעון שמתקיימים ובהליכי נוספים, ומאידך לעיתים להמשיך לנהל כדי להפיק מהן את המיטב. בתוך כך, אנו גם מגישים בשם נושים בקשות להליכי פירוק, משמשים כמנהלי הליכי כינוס ומימוש נכסים, ופועלים לגבייה חובות מחברות ופרטיים.

למידע נוסף לחצו כאן
 

מהו בעצם פירוק חברה?

תהליך פירוק חברה עשוי ללבוש פנים שונות באם הוא נעשה מרצון או שלא מרצון. עורך דין פירוק חברות יסביר לכם שעל פי רוב, פירוק שלא מרצון מתבצע כאשר החברה איננה מסוגלת לעמוד בהתחייבויות כספיות נוכחיות ועתידיות, ולפיכך יש לפעול לניצול משאביה ונכסיה לצורך כיסוי מירב החובות. לצד חדלות פירעון, הוראת בית המשפט על פירוק חברה בע”מ יכולה להינתן בגין הפסקת עסקים לשנה, אי התחלת עסקים שנה לאחר ההתאגדות, וכן פירוק מן היושר והצדק.

אם כן, פירוק חברה עם חובות הוא כמעט תמיד פירוק שלא מרצון. לפני פירוק חברה, עורך דין הבקיא בתחום יסביר לכם שהתהליך מתחיל בבקשה לפירוק המוגשת לבית המשפט המחוזי, בין אם על ידי החברה או נושה, ועד מהרה ימונה מפרק זמני שתפקידו לשמור על המשאבים והנכסים של החברה לטובת כיסוי חובותיה. לאחר שנבחנו עילות הפירוק, יוציא בית המשפט צו פירוק שמשמעו עיכוב של ההליכים שכבר נפתחו כנגד החברה.

בד בבד, הכונס הרשמי יבדוק את המצב הכלכלי, את הסיבות שהובילו אליו, והאם יש צורך בחקירה לבחינת ההתנהלות. כמו כן, הכונס יכנס אסיפה של בעלי המניות והנושים, ובה ייתכן ויוחלט על מפרק קבוע בזהות שונה מהמפרק הזמני שכבר מונה על ידי בית המשפט. יחד עם זאת, ראוי להדגיש כי מי שקובע את זהות המפרק הקבוע אינו הנושים אלא בית המשפט, שעשוי להתחשב בדעתם או שלא.

תהליך הפירוק עצמו הוא למעשה כינוס של הנכסים לתוך קופה, שממנה יוצאים הסכומים לנושים. מדובר בתהליך ממושך שמתארך ככל שמדובר בחברה עם היקפי פעילות נרחבים יותר. לבסוף, לאחר שמומשו כל הנכסים וסולק חלק גדול ככל הניתן של החובות, מסתיים הפירוק ומוצא צו חיסול לחברה. כעת כבר לא ניתן להגיש תביעות כנגד החברה, אלא אם בית המשפט מוציא צו להחייאתה עד שנתיים מעת הוצאת צו החיסול, ובמקרה שלא נותרו נכסים עלולה להתבצע הרמת מסך, המסכנת גם את בעליה הפרטיים.

פירוק חברה מרצון

פירוק חברה מרצון אינו חייב לערב את בית המשפט. מדובר בתהליך המתאפשר אצל חברות שמסוגלות לעמוד בתוך 12 חודשים בכלל חובותיהן. יחד עם זאת, גם אם כושר הפירעון אינו בנמצא, עדיין ניתן לבצע פירוק מרצון, בעיקר לאור ההבנה שמצב הכלכלי לא עתיד להשתפר. יכולות להיות סיבות נוספות, בדרך כלל שאיפה של בעלי המניות להוציא מהחברה את ההון העצמי להשקעות אחרות, אך בכל מקרה חובה לקבל את החלטת האסיפה הכללית. בפירוק מרצון עם יכולת החזר חובות, בעלי המניות ממנים בעצמם את המפרק, שנותן להם דין וחשבון.

לתהליך זה יש מספר שלבים, המתחילים בהגשת תצהיר לרשם החברות אודות כושר הפירעון, ולאחר מכן כינוס של אסיפה כללית. באסיפה מתקבלות ההחלטות לגבי הפירוק וזהות המפרק, ומעדכנים בהן את הרשם. בהמשך מפרסמים הודעה על החלטת הפירוק, ואילו המפרק מתחיל בתפקידו – כינוס נכסים, הסדרת חובות לנושים וטיפול בשעבודים. לבסוף מוגש על ידיו דו”ח מסכם לאסיפה כללית, ולאחר האישור ועדכון רשם החברות החברה תהפוך להיות מפורקת, וכעבור עוד 3 חודשים תהיה מחוסלת.

פנו אלינו למענה על שאלות

כפי שניתן להבין, יש לפירוק חברה מרצון שלבים שונים ובוודאי גם לפירוק חברה ע י בית משפט, אותם צריך לבצע בצורה נכונה ומושכלת תוך בחינת ההשלכות. כמובן שבפירוק חברה על ידי נושה ובבקשת כינוס נכסים בפירוק חברות, יש להתנהל בצורה נכונה שכן בית המשפט בוודאי יבחן את העילות לפירוק חברה, את תום הלב של הבקשה, את היתרונות והחסרונות מול אפשרויות אחרות כמו הקפאת הליכים, ועוד. על כן, בטרם אתם מבצעים צעד זה או אחר לעבר צו פירוק חברה או אפילו פירוק חברה בע מ מרצון, אנו ממליצים בחום לפנות אל משרדנו כדי לקבל מענה לשאלות, הכוונה מקצועית, ייעוץ ובמידת הצורך גם ייצוג וטיפול בהליכים הנדרשים.

לפרטים נוספים בנושא הנכם מוזמנים לפנות אל משרדנו בטלפון 02-6523322 או 03-9651548.

פירוק חברה בע"מ
דילוג לתוכן